Over Arto Edelsmeden

Wij zijn Mayken en Pernille, eigenaren van Arto Edelsmeden: dé plaats om jouw eigen zilveren ring of hanger te smeden. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren edelsmid en zijn team. In een gezellige setting maak je bij ons kennis met het eeuwenoude beroep van de edelsmid.

Een stukje geschiedenis

Arto Edelsmeden werd in 2007 opgericht door Arie en Tonny, te midden van het karakteristieke boerenlandschap van Emst. Van wat toen nog een oude varkensschuur was maakten ze een prachtig werkatelier. Wat klein begon, groeide uit tot een bloeiend bedrijf met achttien compleet uitgeruste werkplekken.

De nieuwe generatie

Een aantal jaren geleden ronde Mayken de opleiding Goudsmid af en in 2016 namen wij het bedrijf over van Arie en Tonny. Pernille is officieel geen goudsmid, maar ze weet precies hoe ze de deelnemers moet begeleiden… en vermaken.

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Doordat we iedereen één-op één begeleiden zorgen we ervoor dat onze deelnemers echt alles zelf kunnen doen. Ook de handelingen als solderen en het polijsten! Dat maakt onze workshops zo speciaal. Elk van onze deelnemers gaat naar huis met een prachtig zelfgemaakt sieraad; een bijzonder aandenken aan een leuke dag!

Met veel plezier zetten wij het familiebedrijf voort. Dit doen wij met een flinke dosis enthousiasme én humor, want daar houden we van!

En Arie en Tonny?

Die zijn nog regelmatig op het atelier te vinden. Arie springt af en toe bij als er een extra specialist nodig is en Tonny’s schilderkunsten zijn te bewonderen aan de muur.

Arto-Mayken
Arto-Pernille

Zien we jou binnenkort op één van onze workshops?

Mayken en Pernille