Al onze sieraden hebben af en toe wat extra liefde en een poets beurtje nodig om mooi te blijven. 

Hieronder wat tips van ons om je sieraad goed te onderhouden thuis. 

Onderhoud gouden sieraden

Indien u uw gouden sieraad graag zelf wil schoonmaken, dan zijn daar in principe geen dure, speciale reinigingsmiddelen voor nodig. Uiteraard hangt dit wel af van de staat van het sieraden. ‘Gewoon’ vuil en resten van cosmetica kunt u verwijderen door de sieraden te wassen in heet zeepsop (van bijvoorbeeld afwasmiddel) Laat de sieraden niet te lang in deze oplossing liggen. Wanneer uw sieraad een reliëf heeft, kunt u een zachte tandenborstel gebruiken om de lastige plekjes te bereiken. Hierna moet u de sieraden goed afspoelen met heet water.

Onderhoud zilveren sieraden

Al onze zilveren sieraden zijn van 925 Sterling Zilver gemaakt, een van de eigenschappen van zilver is dat het kan verkleuren, gelukkig is dit vaak tijdelijk en te verhelpen. 

Zilver oxideert door de reactie met zuurstof in de lucht maar je parfum en haarlak hebben ook invloed.
Daarnaast kan de zuurgraad van je huid ook invloed hebben op dit verkleur proces waardoor je ring zwart kan uitslaan.
Zorg er ten alle tijden voor dat je jouw zilveren sieraad niet draagt wanneer je met chloor of ander agressief schoonmaak middel werkt, dit kan een donkere waas en vlekken veroorzaken en achterlaten die je er niet makkelijk afkrijgt. 

Sommige sieraden verkleuren sneller dan de ander, ieder stuk zilver is hier uniek in.

Zilver krijg je gemakkelijk weer schoon door het te reinigen met een niet agressieve zeep in warm water, je kan het even laten weken en voorzichtig met een tandenborstel poetsen. 

Let op: bij zirkonia’s/diamanten in de sieraden is het niet aan te raden de sieraden te laten weken. 

Breng een beetje van het zeep water aan op een doek en maak het sieraad met de hand schoon. 

Zorg dat je je sieraden nooit nat opbergt dus na het schoonmaken afspoelen met water en afdrogen en poetsen met een zachte doek. 

Alternatief is een zilver poets middel te gebruiken met een zachte doek.

Indien u een sieraad heeft met een soft matte afwerking kan het zijn dat dit met dragen weer gaat glimmen, indien gewenst kunt u thuis zelf het matte gedeelte van de ring weer bijwerken.

Gebruik hiervoor het soft mat sponsje, schuur deze zachtjes heen en weer over het oppervlak totdat er een matte afwerking ontstaat.
Het gedeelte van de ring wat u glimmend wilt houden kunt u afplakken met een stukje tape.
De softmat sponsjes zijn te koop in de webshop.